sábado, 21 de noviembre de 2009

CIBERNÀRIUM



Què és el Cibernàrium? és l'espai per iniciar-te en les noves tecnologies, estar al dia de les últimes solucions tecnològiques i aprendre a utilitzar les eines d'Internet per millorar el teu perfil professional.Està promogut per l'Ajuntament de Barcelona,és un espai obert i gratuït per a tothom, on es presenta un ampli programa: desde l'iniciació bàsica fins aplicacions professionals de les noves tecnologies. L'any passat, el 2008, hi acudiren aproximadament unes 60.000 persones.


La conferència va tenir el dia 16 de Novembre i va realitzar-se càrrec del Dr. José Manuel Perez Tornero i del Dr. Santiago Tejedor,professors del Departament de periodisme de la UAB.

per començar,varem realitzar una enquesta de 94 preguntes en que haviem de dir si coneixiem o no els programes o webs que sen's mostraven(Google maps, facebook,googledocs,iGoogle... ).Després de l'enquesta,i segons els resultats obtinguts ens van preguntar qui coneixia almenys el 50% dels programes mostrats,i per sorpresa de molts,ningú va aixecar la mà.Tenint en compte això, podem entendre la gran falta de coneixemnts que la societat té amb les TIC, i la necessitat que tenim com a futurs mestres de formar-nos en una societat que evoluciona constantment.


La WEB 2.0


Internet ha sofert importants canvis en poc temps, passem d'una web estàtica (la web 1.0), una web que necessita un webmàster a una web la 2.0 a l'abast de tothom, dinàmica, on tothom pot participar, on l'usuari no està predeterminat: internet ha democratitzat l'informació, ha donat veu als qui no en tenien.

Això donar veu a tothom és perillós; per una part està clar que dinamitza internet, dóna diversitat i una informació més democràtica desde diversos punts de vista però, també ens trobem amb informació no fiable o falsa.
Nosaltres com a futurs mestres, ens hem d'enfrontar amb aquesta realitat i intentar dotar als infants d'esperit crític en aquesta era de l'informació.

característiques principals de la WEB 2.0:

1-La confiança en els usuaris (amb projectes com Viquipèdia o Eduwiki, que possen a les mans dels internautes, la creació de bons continguts, de qualitat)
2- Dóna veu a tothom
3- Propicia la cultura del "Haker": la busqueda de participacions, de la millora constant...


El món evoluciona, evoluciona l'educació i per tant, han d'evolucionar també els professors, no n'hi ha prou amb ordinadors a les aules, també es necessaria una molt bona preparació del professorat. Hem de tenir en compte que les futures generacions estaràn molt ben formades tecnològicament (l'orador ens cità una estadística en que un adolescent passa un terç de la seva vida connectat a reds- unes 4 hores i mitja diàries-), per això com a professors hem d'estar a l'alçada tecnològicament.

Finalment tinguèrem un debat on es parlà de com havia de ser el professor del futur, sobre si el "relativisme", el "no aprendre perquè ja ho poden fer les màquines" seria perjudicial per les futures generacions, també es tractàren temes més tècnics com per exemple: com preparar algú per utilitzar un programa que en poc temps estarà obsolet?

Valoració

Aquesta conferència m'ha ajudat ha adonar-me d'un fet tan important com el fet que la societat evoluciona constantment i nosaltres, amb ella.
és molt important el fet de saber que tenim pocs coneixements enfocats a les TIC i que hi hem de treballar ja que nosaltres vivim en una societat cada vegada més enfocada en elles.També m'en vaig adonar de la meva insuficients coneixença en el que es refereix a les utilitats que internet ens ofereix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario