sábado, 21 de noviembre de 2009

LA MASIA DE FC.BARCELONA






dimecres 18 de Novembre, vem fer una visita a la masia del FC.Barcelona.La Masia, situada al costat de l'Estadi, és el "bressol" del planter blaugrana. Aquesta emblemàtica edificació, que forma part del patrimoni i història del Futbol Club Barcelona, és una antiga residència pagesa construïda el 1702. Lany 1966, la Masia va ser habilitada com a seu social del club i tretze anys més tard, el 1979, es va reconvertir en residència per a jugadors de l'esport base del Barça. Ledifici consta de dues plantes i ocupa una superfície de 610 metres quadrats repartits en una gran cuina, el menjador, la sala destar, la biblioteca, la zona dadministració, els banys i dutxes, i els dormitoris i vestidors per allotjar els 60 nois que somien en arribar al primer equip, però alhora és molt important remarcar el fet que també es formen com a persones i indubtablement,com a estudiants.
Entre alguns dels representants més emblemàtics que van formar part de la masia són: Amor, Guardiola, Sergi, De la Peña, Puyol, Xavi, Reina, Víctor Valdés o Gabri, així com un nombre molt important d'altres jugadors que s'han fet un lloc en diferents equips de la Lliga espanyola. La nòmina de joves valors que resideixen a la Masia, però, no es limita a futbolistes procedents de Catalunya o de la resta de l'Estat, sinó que també n'hi ha d'altres països.

Cal destacar també que, des de la temporada 87-88, la Masia té places reservades per acollir joves promeses de la secció de bàsquet. A l'inici de la temporada 2002-2003, 10 jugadors de les categories inferiors d'aquesta secció resideixen també en aquestes instal·lacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario