sábado, 21 de noviembre de 2009

conferència " FER DE MESTRES" Eulàlia Bosch


El passat dilluns 16 de Novembre ,varem assistir a una conferència dirigida per la gran escriptora Eulàlia Bosch.
Per definir-la tan personal com professionalment destacaríem el següent:
Una proximitat intencionada amb el constant diàleg amb les arts,l’escola ,la família ,els estudiants i sobretot, el gran interès per l’EDUCACIÓ. Parlem d’educació en majúscules per la seva grandesa i per l’estima que hi té.
La conferència portava com a títol “Fer de mestres”,podria dir-se què és el títol d’una sèrie de conferències,d’un programa permanent. S’ha d’entendre l’ofici i reflexionar-hi,tenint en compte que aquest ofici està relacionat amb el conjunt total de la societat.
Pensar en ser un mestre en el marc d’una societat:el mestre ha de pensar en la situació dels nens i s’ha de basar en les detalls ,tenint en compte que els nens estan creixent i que nosaltres hi hem d’intervenir,alhora que nosaltres també creixem com a professors.
El nen s’ha d’acostumar a una forma de vida que no ha viscut mai, els nens podríem dir que són com “estrangers”i nosaltres els hem d’ajudar per tal de guiar-los en el seu camí a la vida. Tots fem de mestres de tots i hem de buscar un lloc propi,buscar la nostra pròpia singularitat i en aquest cas, trobar el nostre lloc en al ciutat.

L’Eulàlia fa referència a la següent pàgina web: www.anycerda.com .Una pàgina web on podem trobar els llocs peculiars que identifiquen la ciutat, i també escoles,monuments,museus , etc.

Un altre punt destacable de la conferència és el fet que els nens són curiosos per naturalesa i que per tant, tenen la necessitat de fer-se preguntes per créixer i nosaltres com a conseqüència, hem d’alimentar les seves curiositats. Hem de fer forts els nens davant dels problemes.

També l’escriptora fa referència a les Arts ( la pintura,l’escultura-l’arquitectura i la música).Les arts mantenen oberta la curiositat dels nens. Les experiències estètiques no només són experiències,sinó que estan també en la nostra vida quotidiana i permeten emocionar-se amb el plaer estètic i aconseguir que la curiositat obri la porta del món per als estudiants que creixen i alhora potenciar-ho.
Cal que tothom trobi el seu lloc en el món on passa les hores i ensenyar-nos als uns als altres els espais on vivim, per tant, per ser un bons mestres hem de ser presents en la vida dels nostres alumnes que creixen i que com nosaltres,també volen créixer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario