jueves, 3 de diciembre de 2009

SÍNTESI TEXT

L’art de saber escoltar, Torralba, F. (2006)
Escoltar i sentir.

Tot seguit, una síntesi del text Escoltar i sentir de F.torralba, el qual varem treballar a classe :

Diferència entre escoltar i sentir:
-escoltar és un acte conscient i intencionat.
-sentir no està regit per la nostra voluntat, és a dir, que nosaltres no decidim si volem sentir allò que ens arriba a les nostres oïdes, al contrari que escoltar que sí em de voler.
-escoltar es mostra d’un desig o l’interés per algun aspecte. Per tant, es pot afirmar que pel fet que una comunicació es realitzi amb èxit s’ha d’escoltar, i alhora formular un diàleg. També és important destacar el fet que sovint en un diàleg ens veiem obligats a escoltar coses que no ens agraden o bé que preferiríem no saber-ne res. En aquests casos, es produeix una confrontació entre els participants d’aquest diàleg , la qual cosa implica la distanciació d’elles per acostar-nos a d’altres que sí pensen com nosaltres,deixant de banda la frustració o els mals moments que poden passar amb les anteriors.

Com a última idea destacada del text, hem pogut extreure el fet que l’acció educativa ha subestimat el valor d’escoltar,posant per preferència el parlar, el qual implica el fet que els nens no saben el que significa la paraula “escoltar” en tots els sentits possibles, ni raonar, ni pensar i com a conseqüència , decidir per ells mateixos segons les diverses opcions que se li mostren .


Mireia Vázquez Maymir

No hay comentarios:

Publicar un comentario